Δωμάτια στην Παλιά Πόλη Ναυπλίου, μείνετε στην Καρδιά του ιστορικού Ναυπλίου στον ξενώνα Αλθαία!
Ένα από τα πιο διάσημα αρχαία θέατρα στον κόσμο, το θέατρο της Επιδαύρου είναι ένας εκπληκτικός χώρος που κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, τον 4ο αιώνα π.Χ. (1η φάση) και τον 2ο αιώνα π.Χ. (2η φάση). Με χωρητικότητα 13.000 - 14.000 άτομα ήταν και είναι ιδανικό μέρος για θεατρικά έργα και συναυλίες ακόμα και σήμερα.
Οι Αρχαίες Μυκήνες είναι ένας εκπληκτικός χώρος που βρίσκεται κοντά στο Ναύπλιο. Η πόλη-κράτος των Μυκηνών είναι ορόσημο για τον σύγχρονο πολιτισμό και έδωσε το όνομά της στην Μυκηναϊκή Εποχή. Επισκεφθείτε τον χώρο και δείτε το παλάτι, την Πύλη των Λεόντων και τους θολωτούς τάφους.
Η Αρχαία Ασίνη είναι ένας μικρός αρχαιολογικός χώρος αλλά αναφέρεται από τον Όμηρο στην Ιλιάδα, λέγοντας πως από εδώ εξέπλευσαν Μυκηναϊκά πλοία προς την Τροία. Ο ανανεωμένος χώρος διαθέτει διαδραστική παρουσίαση. Στην κορυφή του ακρωτηρίου βρίσκεται ένα μικρό κτίσμα που προσφέρει μια απίστευτη θέα του Αργολικού Κόλπου.
Κτισμένο το 320 π.Χ. το θέατρο του Άργους είναι ένα από τα μεγαλύτερα αρχαία θέατρα στην Ελλάδα. Με χωρητικότητα έως και 20.000 θεατών είναι και ο χώρος όπου φιλοξενήθηκαν μουσικοί και δραματικοί αγώνες των Νεμαίων καθώς και αγώνες προς τιμή της θεάς Ήρας.
Στεγάζεται στην δυτική και νοτιοδυτική πτέρυγα των Στρατώνων του Καποδίστρια στο Άργος. Το νεοκλασσικό κτήριο βρίσκεται κοντά και σε άλλα κτήρια άξια προσοχής όπως το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους. Μάθετε για την ιστορία της περιοχής και δείτε την κύρια έκθεση αφιερωμένη στην βυζαντινή Αργολίδα. Μάθετε για την σημασία της εκκλησίας ως κέντρο του δημόσιου βίου, για την βυζαντινή αγορά στην Αργολίδα και για την ζωή στο βυζαντινό σπίτι.
Λόγω της εκπληκτικής γεωγραφικής της θέσης, η αρχαία Κόρινθος αναπτύχθηκε σε μια πλούσια και ισχυρή πόλη-κράτος, ελέγχοντας το πέρασμα από και προς την Πελοπόννησο, Το 146 π.Χ. η Κόρινθος καταστράφηκε από τους Ρωμαίους και αργότερα επανιδρύθηκε από τον Ιούλιο Καίσαρα το 44 π.Χ.
Ακόμα και εάν η ιδέα να χωριστεί στην μέση ο Ισθμός και να δημιουργηθεί ένα κανάλι υπήρχε από την αρχαιότητα, από το τύραννο Περίανδρο τον 7ο αιώνα π.Χ. η κατασκευή του διήρκησε 11 χρόνια. Ξεκίνησε το 1881 και τελειοποιήθηκε το 1893. Έχει μήκος 6.4 χιλιόμετρα και μόλις 21.4 μέτρα πλάτος στην βάση του, και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο.
Επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Νεμέας και δείτε τον Ναό του Νεμείου Διός. Ο Νέμειος Δίας είναι διαφορετικός από τον γνωστό σε όλους Δία και ήταν προστάτης και θεός των βοσκών. Τρεις από τις κολώνες στέκονται από την εποχή την αρχικής κατασκευής.
Ο αρχαιολογικός χώρος της αρχαίας Τίρυνθας είναι πολύ σημαντικός και αναφέρεται από τον Όμηρο ως "Τύρινθα η Τειχιόεσσα" ή "Τίρυνθα των Κυκλώπειων Τειχών" εξαιτίας των γιγάντιων τειχών που προστάτευαν την πόλη. Ο χώρος είναι προστατευόμενος από την UNESCO ως Παγκόσμιας Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Το Μαντείο των Δελφών ήταν από τα πιο διάσημα μαντεία της αρχαιότητας όπου ακόμα και βασιλείς ταξίδευαν από μακρυνά μέρη για ένα χρησμό. Επισκεφθείτε τον Ναό του Απόλλωνα ή τον Ναό της Αθηνάς και εκτιμήστε την ομορφιά του αρχαιολογικού χώρου.
Η Αρχαία Ολυμπία ήταν μια γνωστή και σεβαστή πόλη-κράτος. Γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων οι οποίοι τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια από τον 8ο αιώνα π.Χ. μέχρι και τον 4ο αιώνα μ.Χ. Αν και ο Ναός του Δία είναι πλέον ερείπιο, κάποτε ήταν το σπίτι ενός από τα 7 Θαύματα του Αρχαίου κόσμου, ένα άγαλμα του Ολύμπιου Διός, ύψους 12 μ. και διακοσμημένο με χρυσό και ελεφαντοστό.
Το Λουτράκι είναι προορισμός που προτιμάται για εξορμήσεις, συνήθως από Αθηναίους μιας και απέχει μία ώρα από την πρωτεύουσα. Βρίσκεται κοντά στην θάλασσα, έχει μπαρ και μαγαζιά καθώς και καζίνο και είναι εξαιρετικό για μια βραδυνή έξοδο, ιδιαίτερα για νεότερους.
Αυτή η εκκλησία στο Κεφαλάρι, ονομάζεται "Ζωοδόχος Πηγή". Η μικρή εκκλησία έχει χτιστεί μέσα στην σπηλιά ενώ παλιότερα υπήρχε άλλη εκκλησία η οποία καταστράφηκε από έκρηξη το 1918, αφού συνέβη ατύχημα σε κοντινό κτήριο που χρησιμοποιούνταν σαν αποθήκη πυρομαχικών.
Δύο γιγάντιοι κρατήρες που δημιουργήθηκαν από ολίσθιση εδάφους, είναι σχεδόν όμοιοι σε μέγεθος και για αυτό λέγονται "Δίδυμοι Κρατήρες". Βρίσκονται στο χωριό Δίδυμα και στον έναν κρατήρα θα βρείτε το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου. Οι κρατήρες χρησιμοποιήθηκαν σαν καταφύγιο από προϊστορικούς ανθρώπους αλλά και μέρος όπου κατέφευγε κόσμος κατά την Οθωμανική κατοχή.
Επιβιβαστείτε στο τραίνο από τα Καλάβρυτα στο Διακοπτό και κάντε μια υπέροχη βόλτα ανάμεσα από βουνά, φαράγγια και δείτε μια μεριά της ελληνικής φύσης που δεν έχετε δει. Ο οδοντωτός σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε από ιταλούς μηχανικούς πριν 120 χρόνια και ακόμα και σήμερα είναι ένα επίτευγμα μηχανικής.
Το νησάκι της Μονεμβασιάς βρίσκεται στην νότια Πελοπόννησο. Η μόνη σύνδεσή της με την ξηρά είναι μια στενή γέφυρα. Επισκεφθείτε την οχυρωμένη νησίδα και περπατήστε τα στενά της παλιάς πόλης. Το όνομα Μονεμβασιά αναφέρεται στο γεγονός ότι υπάρχει μόνο μια είσοδος στην πόλη αλλά είναι γνωστή και ως "ο Βραχος" ή "Το Γιβραλτάρ της Ελλάδας".
Ο Μυστράς βρίσκεται κοντά στο όρος Ταΰγετο και κοντά στην Σπάρτη, στο νότιο κομμάτι της Πελοποννήσου. Στην εποχή της αίγλης του, τον 14ο και 15ο αιώνα, ήταν η πρωτεύουσα του Βυζαντινού Δεσποτάτου του Μωριά. Μια οχυρωμένη πόλη γεμάτη με βυζαντινή τέχνη, εκκλησίες και υπέροχα σπίτια και επαύλεις.
Η πυραμίδα του Ελληνικού είναι μια μικρή πυραμίδα που ανακαλύφθηκε στην περιοχή της Αργολίδας. Ο γεωγράφος Παυσανίας θεωρούσε πως η πυραμίδα χρησιμοποιούνταν ως τάφος ενώ μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως ήταν κάποιου είδους παρατηρητήριο ή φρυκτωρία. Υπάρχει διαφωνία για την χρονολογία του αρχαιολογικού χώρου αλλά η πιο δημοφιλής άποψη τοποθετεί την πυραμίδα στον 4ο αιώνα π.Χ.
Ο Πόρος είναι ένα ζευγάρι νησιών στον Σαρωνικό Κόλπο σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα και λόγω αυτού είναι δημοφιλής για τους κατοίκους της Αθήνας. Τα ονόματα των νησιών που απαρτίζουν τον Πόρο είναι η ηφαιστιογενής Σφαιρία και η Καλαυρία, το μεγαλύτερο νησί. Τα δύο κομμάτια συνδέονται με μια μικρή γέφυρα.
Το νησί της Ύδρας βρίσκεται ανάμεσα από την Μυρτώα Θάλασσα και τον Αργολικό Κόλπο, στο Αιγαίο Πέλαγος. Στην αρχαιότητα το νησί ονομαζόταν Υδρέα, αναφερόμενο στις πηγές φρέσκου νερού της νήσου. Η Ύδρα έπαιξε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας αφού είχε μεγάλη εμπορική δύναμη και αναπτύχθηκε σε σημαντικό εμπορικό λιμάνι.
Το νησί των Σπετσών βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό, ένα παραδοσιακό νησί που και αυτό είχε σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια της Επανάστασης κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία, μετατρέποντας τα εμπορικά της πλοία σε πολεμικά. Το όνομα τους προέρχεται από τους Φράγκους, που το ονόμαζαν "Το νησί των Μπαχαρικών" (Spezia).
Το Μαίναλο είναι όρος της Πελοποννήσου, στον νομό Αρκαδίας. Το όνομά του προέρχεται από τα αρχαία ελληνικά και σημαίνη "Ιερή Οργή/Μανία" αναφερόμενο στην αγριότητα της φύσης. Οστρακίνα ονομάζεται η ψηλότερη κορυφή στα 1.981 μέτρα. Επάνω στο βουνό υπάρχει χιονοδρομικό κέντρο σε ύψος 1.600 μέτρων με 7 πίστες και 3 ανεκλυστήρες, είναι ιδανικό για μια χειμερινή απόδραση στην Ελλάδα.
Η πρωτεύουσα της Ελλάδας, μια από της πιο διάσημες πόλεις στον κόσμο. Η γενέτειρα της δημοκρατίας και το σπίτι της Ακρόπολης, ένας αρχαιολογικός χώρος εξαιρετικής σημασίας με κτίσματα όπως ο Παρθενώνας, ο Ναός της Αθηνάς Νίκης και το Ερέχθιο, ένας ναός αφιερωμένος στην Αθηνά και τον Ποσειδώνα. Ένας μέρος που πρέπει σίγουρα να επισκεφθείτε.