Δωμάτια στην Παλιά Πόλη Ναυπλίου, μείνετε στην Καρδιά του ιστορικού Ναυπλίου στον ξενώνα Αλθαία!

Για το Αλθαία

Εάν ψάχνετε για διαμονή στο Ναύπλιο, στο κέντρο της παλιά πόλης, ο ξενώνας Αλθαία βρίσκεται σε ένα από τα γραφικά Βενετσιάνικα σοκάκια, μόλις μερικά βήματα από την πλατεία Συντάγματος.

images
Σημειο ΣΥναντησης Πολιτισμων

Νομός Αργολίδας

Η Αργολίδα αποτελεί τον χρυσό νομό της Ελλάδος και το σπίτι των παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικών χώρων, όπως αυτού των Μυκηνών, της αρχαίας Τίρυνθας (Τίρυνς) αλλά και του αρχαίου θεάτρου της Επιδαύρου. Ολα αυτά απέχουν μόλις μισή ώρα από την πανσιόν Αλθαία στο Ναύπλιο, την πρωτεύουσα του νομού.

Πολύ κοντά μπορείτε να επισκεφτείτε ορισμένους λιγότερο γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους. Όπως είναι η πυραμίδα του Αργολικού, η οποία λέγεται πως αποτελεί μια από τις αρχαιότερες πυραμίδες στον κόσμο, η Λέρνα, όπου λέγεται ότι ο Ηρακλής σκότωσε την Λερναία Υδρα και η Μιδέα. Η περιοχή των Διδύμων επίσης, (περίπου 45 λεπτά απόσταση) αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για όλους και ειδικότερα όσους ενδιαφέρονται για την γεωλογία. Η ιδιαιτερότητα της περιοχής είναι οι δυο γεωλογικοί σχηματισμοί που έχουν δημιουργηθεί στα βουνά και έχουν προκύψει από την καθίζηση του εδάφους, έχουν κυκλικό σχήμα και μοιάζουν με σπηλιές. Ανάμεσα στις δύο "σπηλιές" υπάρχουν υπόγεια περάσματα.

Η γεωγραφική θέση της Αργολίδας, η οποία απέχει μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, της δίνει ένα ελαφρώς πιο ζεστό κλίμα όλο το χρόνο καθώς είναι προστατευμένη από τα βουνά τόσο από τον βορρά όσο και από την Δύση. Διαμέσου της Αργολίδας ρέουν υπόγεια ρεύματα με αποτέλεσμα να κάνουν τις πεδιάδες καταπράσινες και εύφορες, γεμάτες με πορτοκαλιές και λεμονιές, ελιές και άλλα δέντρα.

Τα βουνά της Αργολίδας αποτελούν μαγευτικά τοπία και από τις κορυφές τους μπορείτε να απολαύσετε εικόνες που κόβουν την ανάσα. Πολλοί ποθούν να τα εξερευνήσουν, διότι συνιστούν έναν παράδεισο για τους λάτρεις της φύσης και για όσους ενδιαφέρονται για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Πελοπόννησο. Επισκεφθείτε τα μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια με τους ελάχιστους κατοίκους τους βρίσκονται στις κορυφές των βουνών, εκεί που οι άνθρωποι ζουν σε πέτρινα σπίτια και συντηρούνται από την καλλιέργεια της γης.

Μόλις 15 λεπτά μακρυά από το Ναύπλιο και την πανσιόν Αλθαία, βρίσκεται η πόλη του Άργους, η αρχαιότερη αδιάκοπα κατοικημένη πόλη της Ευρώπης, η οποία κατοικείται εδώ και 7.000 χρόνια! Το κάστρο Λάρισα στον λόφο του Άργους προσφέρει πανοραμική θέα του αργολικού κάμπου. Ξεχωρίζουν επίσης η αρχαία αγορά αλλά και το μουσείο της πόλης. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται κάθε Τετάρτη και Σάββατο μια τοπική λαϊκή αγορά όπου πωλούνται γεωργικά προϊόντα, είδη οικιακής χρήσης, ρούχα κ.α.

Ενδιαφέροντα Μέρη

Πυραμίδα Ελληνικού

Επισκεφθείτε την ελληνική Πυραμίδα μόλις 20 λεπτά από το Ναύπλιο, εκτιμάται πως κτίστηκε περίπου τον 4ο αιώνα π.Χ.

Βυζαντινό Μουσείο Άργους

Επισκεφθείτε το Βυζαντινό Μουσείο και μάθετε για την καθημερινή ζωή, τα έθιμα και τις συνήθειες των ανθρώπων της περιοχής κατά την Βυζαντινή εποχή.

Ζωοδόχος Πηγή Κεφαλάρι

Αυτή η εκκλησία στο Κεφαλάρι Αργολίδας ονομάζεται "Ζωοδόχος Πηγή" και είναι μια μικρή εκκλησία που βρίσκεται χτισμένη μέσα σε μια σπηλιά.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ένα από τα πιο διάσημα αρχαία θέατρα στον κόσμο και φημισμένο για την ακουστική του. Επισκεφθείτε το θέατρο το καλοκαίρι και παρακολουθήστε μια παράσταση ή μια συναυλία.

Παραλίες στην Περιοχή

Το Ναύπλιο και η γενικότερη περιοχή της Αργολίδας είναι γεμάτη με όμορφες παραλίες, βρείτε την ιδανική για τις προτιμήσεις σας.

Twin Craters

Δείτε δύο κρατήρες φυσικά δημιουργημένους από ολίσθηση έδαφους, στο χωριό Δίδυμα και δείτε επίσης το εκκλησάκι του Αγ. Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στον μεγαλύτερο κρατήρα.

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από το Ναύπλιο και διαθέτει μια από τις πιο ολοκληρωμένες συλλογές αμμωνίτη στον κόσμο.