Δωμάτια στην Παλιά Πόλη Ναυπλίου, μείνετε στην Καρδιά του ιστορικού Ναυπλίου στον ξενώνα Αλθαία!

Για το Αλθαία

Εάν ψάχνετε για διαμονή στο Ναύπλιο, στο κέντρο της παλιά πόλης, ο ξενώνας Αλθαία βρίσκεται σε ένα από τα γραφικά Βενετσιάνικα σοκάκια, μόλις μερικά βήματα από την πλατεία Συντάγματος.

Για το Αλθαία

Εάν ψάχνετε για διαμονή στο Ναύπλιο, στο κέντρο της παλιά πόλης, ο ξενώνας Αλθαία βρίσκεται σε ένα από τα γραφικά Βενετσιάνικα σοκάκια, μόλις μερικά βήματα από την πλατεία Συντάγματος.

images
Ο πιο Ρομαντικος Προορισμος

Η Ιστορική Πόλη του Ναυπλίου

Το Ναύπλιο (ή Ναύπλιον, Νάπλι, Ανάπλι) Το Ναύπλιο είναι μια ρομαντική πόλη που συχνά αποκαλείται "Η Πόλη του Έρωτα". Αποτελεί επίσης, έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για φοιτητές και επισκέπτες για το σαββατοκύριακο, τις καλοκαιρινές διακοπές αλλά και καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι περισσότεροι το θεωρούν έναν ελκυστικό προορισμό καθώς συνδυάζει τη μαγική ατμόσφαιρα και την ποικιλία εξωτερικών δραστηριότητων με την κοντινή απόσταση από φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, όπως είναι οι Μυκήνες και το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου.

Το Ναύπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας,αφού απελευθερώθηκε από την τουρκική κατοχή,έπαιξε έναν αξιοσημείωτο ρόλο στην ελληνική ιστορία. Η τελευταία αντανακλάται στην αρχιτεκτονική, τα ιστορικά μνημεία, τα κάστρα και τα μουσεία της Παλιάς Πόλης.Η πλατεία Συνταγμάτος είναι μόλις λίγα μέτρα από τον ξενώνα μας στην παλιά πόλη, γραφική με τα στενά δρομάκια, τα βενετσιάνικου στυλ υπερυψωμένα μπαλκόνια, αλλά και τις καφετέριες, τα μπάρ και τα καταστήματα με είδη δώρων ολοκληρώνουν την εικόνα. Το λιμάνι του Ναυπλίου αποτελεί κυψέλη δραστηριότητων και οι καφετέριες είναι το μέρος στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των ιστιοπλοϊκών σκαφών και των επισκεπτών που κάνουν περίπατο κατά μήκος της ακτής.

Υπάρχουν δύο τοπικές παραλίες, η Καραθώνα και η Αρβανιτιά,οι οποίες είναι καλά οργανωμένες και δημοφιλείς τόσο από τους ντόπιους όσο και από τους επισκέπτες. Η Αρβανιτιά βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχειο Αλθαία και είναι γνωστή ως "η παραλία της πόλης". Η Καραθώνα είναι μόλις 1,5 χιλιόμετρο μακρυά και διαθέτει μερικά καφέ-μπαρ, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ.

Επισκεφτείτε τα μουσεία της πόλης μας το Αρχαιολογικό μουσείο, το Λαογραφικό μουσείο, το Πολεμικό μουσείο, το μουσείο Κομπολογιού-χάντρας καθώς και το μουσείο ούζου που στεγάζεται στο τοπικό αποστακτήριο ούζου. Επισκεφτείτε ακόμη το κάστρο του Παλαμηδίου στο λόφο που υψώνεται πάνω από την πόλη, το Μπούρτζι κάστρο/νησί μέσα στο λιμάνι αλλά και το κάστρο της Ακροναυπλίας.

Η περιοχή της Νέας Κίου, βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από την πόλη, είναι προστατευόμενη περιοχή με κάποια είδη σπάνιων πτηνών αλλά και για ένα είδος άμμου που βοηθά στην επούλωση και έχει ευεργετικές ιδιότητες για το δέρμα.

Είτε περνάτε για μια σύντομη διαμονή στο Ναύπλιο είτε σκέφτεστε τις καλοκαιρινές σας διακοπές στην Ελλάδα, το Αλθαία είναι μια εξαιρετική επιλογή και η τοποθεσία του είναι ιδανική για την εξερεύνηση της Πελοποννήσου!

Το Ναύπλιο είναι ένα μέρος που μένει στην καρδιά αυτών που το επισκέπτονται και οι περισσότεροι επιστρέφουν αρκετές φορές! Το Ναύπλιο "η Μαγική Πόλη του Έρωτα", το επισκέπτεσαι μια φορά, δεν το ξεχνάς ποτέ!

Αξιοθέατα στην Πόλη

Κάστρο Παλαμήδι

Ένα εκπληκτικό Ενετικό κάστρο χτισμένο πάνω σε λόφο το 1714 που κοιτάζει την πόλη του Ναυπλίου από ψηλά, Ανεβείτε τα 999 σκαλιά μέχρι την είσοδο ή αναβείτε με αυτοκίνητο από άλλη είσοδο.

Γύρος Αρβανιτιάς

Κάνετε έναν περίπατο ακολουθώντας την ακτογραμμή και ανακαλύψτε κρυφές παραλίες, ολοκληρώστε την διαδρομή και θα φτάσετε στην παραλία της Καραθώνας.

Λέων των Βαυαρών

Το 1840 - 1841 στήθηκε άγαλμα προς τιμήν των βαυαρών στρατιωτών που συνόδευαν τον Όθωνα και πέθαναν από μια τυφοειδή επιδημία που συντέτριψε την περιοχή το 1833 και 1834.

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου είναι ένα εκπληκτικό μέρος να επισκεφθείτε και να δείτε όλα τα ευρήματα από την γύρω περιοχή, ξεκινώντας όσο παλιά όσο η Νεολιθική εποχή και φτάνοντας μέχρι και την Αρχαία Ελλάδα.

Κάστρο Ακροναυπλία

Το Ναύπλιο κατοικείται από τους αρχαίους χρόνους και η Ακροναυπλία είναι απόδειξη αυτού, ένα αρχαίο κάστρο απέναντι από το Παλαμήδι χτισμένο περίπου τον 4ο αιώνα π.Χ.

Παλιό Τζαμί / Θέατρο Τριανόν

Το τζαμί κτίστηκε περίπου το δεύτερο μισό του 16ου αιώνα και είναι το μόνο κτήριο που σώζεται από εκείνη την εποχή. Έχει χρησιμοποιηθεί παλιότερα σαν κινηματογράφος ενώ σήμερα χρησιμοποιείται σαν θέατρο.

Παλιά Πόλη του Ναυπλίου

Η Παλιά Πόλη στο Ναύπλιο είναι μια υπέροχη μίξη από κουλτούρες, με τα στενά σοκάκια και τα κρεμαστά μπαλκόνια να μαρτυρούν τους διαφορετικούς ανά τα χρόνια κατόχους της πόλης (Ενετοί, Οθωμανοί, Φράγκοι) κατά την διάρκεια της ιστορίας.